Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beerensauce
- 150 g Brombeeren
- 150 g Himbeeren
- 60 g Zucker
Eisgugelhupf
- 320 g Schlagobers
- ½ TL Vanille, gemahlen
- 4 Eier
- 1 Prise Salz
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 180 g Zucker
- 250 g Topfen, 20% Fett
Geröstete Mandeln und Fertigstellung
- 20 g Mandelsplitter
- Brombeeren zum Garnieren
- Himbeeren zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1034 kJ / 247 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Marillen-Limes
25 min
Nougatparfait mit Zwetschkenkern
4h 20min
Bellini mit Rosmarin
25 min
Birnen-Parfait
6h
Steirerkrapfen mit Bohnen-Sauerkraut
1h
Haselnuss-Parfait
6 Std. 30 Min
Mohn-Mousse mit Himbeer-Grenadine-Sauce
7ωρ.
Erdbeermousse
4h 15min
Eierlikörmousse
8h 30min
Kürbiskernparfait
5 Std. 45 Min
Topfencreme mit Beerenspiegel
4h 45min
Mascarponecreme mit Amaretti auf Erdbeerspiegel
1 godz. 30 min