Eisgugelhupf mit Beerensauce
TM6 TM5

Eisgugelhupf mit Beerensauce

4.7 (86 ocen)

Składniki

Beerensauce

  • 150 g Brombeeren
  • 150 g Himbeeren
  • 60 g Zucker

Eisgugelhupf

  • 320 g Schlagobers
  • ½ TL Vanille, gemahlen
  • 4 Eier
  • 1 Prise Salz
  • 1 TL Zitronenschale, gerieben
  • 180 g Zucker
  • 250 g Topfen, 20% Fett

Geröstete Mandeln und Fertigstellung

  • 20 g Mandelsplitter
  • Brombeeren zum Garnieren
  • Himbeeren zum Garnieren

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1034 kJ / 247 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
23 g
Tłuszcz
14 g
Błonnik
2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy