Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Buchweizen (Schwarzplenten)
-
250
g Mandeln
lub 250 g Haselnüsse - 1 - 2 TL Vanillezucker, nach Geschmack
- 1 TL Backpulver
- 6 Eier (Größe M)
- 250 g Butter, weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 9 EL Preiselbeermarmelade
- 250 g Schlagobers
- Staubzucker, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2289 kJ / 546 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Nusskuchen
1 godz.
Apfelbrot
1 Std. 25 Min
Lachsforelle im Rucolabiskuit mit Karottengemüse
55 min
Linzer Torte
2 Std. 10 Min
Lebkuchen-Preiselbeer-Muffins
35 Min
Kärntner Reindling mit Vanillepudding
2 Std. 45 Min
Mohnstriezel
1 godz. 40 min
Schwarzes Osterschaf
2 godz. 15 min
Hadntorte mit Grantnmarmelade (Buchweizen-Nusstorte mit Preiselbeeren)
2 godz. 30 min
Nussbeugerl
1h 55min
Apfelkuchen im Glas
1 godz.
Kärntner Reindling
2h 40min