Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de verduras variadas (cebolla, ajo, puerro, calabacín, zanahoria, etc.)
- 40 g de aceite de oliva virgen extra (y algo más para regar)
- 200 - 250 g de lentejas cocidas (en conserva) aclaradas y escurridas
- 20 g de arroz de grano redondo
- 1 pastilla de caldo de verduras
- 600 g de agua
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 1 - 2 pellizcos de orégano seco
- 80 - 100 g de picatostes para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 274 kJ / 65 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 6.7 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 107.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de guisantes
30min
Crema de judías blancas y verduras
30min
Lentejas con arroz
40min
Crema de garbanzos con puerro y setas
35min
Vasitos de plátano y dulce de leche
10 min
Crema de verduras
35min
Sopa griega de garbanzos
25min
Crema bretona (de judías blancas)
30min
Mojito de fresas sin alcohol
5 min
Crema de merluza y zanahorias con pan de ajo
50min
Crema de judías blancas y calabaza
30min
Tosta de cangrejo y atún
10 min