![Tostadas de setas Tostadas de setas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ef682550-b29d-4fea-b467-c0ae2becc712/Derivates/0a75b9b7-9dad-4a30-aaf3-8c6f1776593c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de queso oaxaca, en trozos (3 cm)
- 50 g de cebolla, en trozos
- 3 dientes de ajo, pelados
- 40 g de aceite vegetal
- 1 chile guajillo, sin tallo ni semillas y en tiras (2 mm)
- 400 g de setas, cortadas en tiras (5 mm)
- 250 g de champiñones, en rebanadas
- ½ cdita de sal fina, o al gusto
- 10 g de jugo de limón recién exprimido
- 20 g de mantequilla sin sal, en cubitos
- 4 - 6 tostadas horneadas
- crema ácida, para decorar
- hojas de cilantro, frescas, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1354 kJ / 323 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 966 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cazuela de panela con espinacas y caldillo
30min
Barbacoa de hongos
30min
Calabacitas con elote y cilantro
20min
Noodles con ejotes
40min
Pimientos rellenos de quinoa
1j
Taquitos de huitlacoche
25 menit
Entomatadas de jamaica
50min
Enchiladas poblanas veganas
40min
Tinga de col
35min
Nopalitos con guajillo y elote
30min
Tacos de flor de Jamaica
1j
Ceviche de pepino y jícama
10 min