Pollo teriyaki

Pollo teriyaki

3.6 181 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 porciones

Składniki

  • 120 g de sake (vino de arroz japonés)
  • 120 g de mirin
  • 120 g salsa de soya baja en sodio
  • 100 g de agua
  • 60 g de azúcar
  • 400 de pechuga de pollo deshuesada y sin piel en cubos (3 cm)
  • 50 g de rabo de cebolla de cambray (la parte verde claro), cortada en rodajas
  • 400 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel
  • ½ cda de semillas de ajonjolí tostadas para decorar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 1393 mg
Białko 27 g
Kalorie 895 kJ / 213 kcal
Tłuszcz 2 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...