Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de sake (vino de arroz japonés)
- 120 g de mirin
- 120 g salsa de soya baja en sodio
- 100 g de agua
- 60 g de azúcar
- 400 de pechuga de pollo deshuesada y sin piel, en cubos (3 cm)
- 50 g de rabos de cebolla de cambray (la parte verde claro), cortada en rodajas
- 400 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel
- ½ cda de semillas de ajonjolí tostadas, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 895 kJ / 213 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 1393 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salteado asiático con noodles TM6
45 min
Res con teriyaki y arroz al vapor
1h 50min
Pollo en mayonesa de ajonjolí tostado
25min
Pollo Cantones con vegetales
35min
Pollo kung pao
45 min
Risotto de jitomate y pechuga de pollo con ricotta al limón
45 min
Carne de res con brócoli en salsa asiática, fideos de arroz y pastel de naranja
1h 10min
Sticky chicken (pollo caramelizado)
1 godz. 20 min
Mongolian beef
1 godz. 20 min
Fetuccine Alfredo
35min
Tacos de lechuga con pollo
30 min
Arroz frito
40min