藥膳獅子頭
TM6 TM5

藥膳獅子頭

(Brak ocen)

Składniki

  • 30 克 新鮮荸薺 ,去皮,切小丁
  • 10 克 薑
  • 10 克 蔥 ,切段(約3公分)
  • 1 大匙 醬油膏
  • 1 大匙 太白粉
  • 200 克 豬絞肉
  • 油 ,少許 (刷油用)
  • 10 克 黃耆 ,洗淨,瀝乾
  • ¼ 茶匙 鹽
  • 1 片 當歸 (約5克),洗淨,瀝乾
  • 600 克 水
  • 60 克 青江菜 ,切段(約5公分)
  • 1 茶匙 枸杞 ,洗淨,瀝乾
  • 6 顆 去籽紅棗 ,洗淨,瀝乾

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
803.8 kJ / 192.1 kcal
Białko
21.9 g
Węglowodany
16.5 g
Tłuszcz
4.1 g
Tłuszcz nasycony
100.3 g
Błonnik
1.5 g
Sód
544.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy