Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Dinkelkorn
- 500 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Ausrollen
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 350 g Wasser und etwas mehr zum Bestreichen
- 2 TL Salz
- 1 EL Majoran
- 100 g Mandeln, ganz
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 804 kJ / 192 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Tomatenbrot
1h 35 min.
Buttermilch-Walnuss-Brötchen
1h 15min
Apfel-Zwiebel-Brot
2 godz. 20 min
Müslibrot
1 godz. 30 min
Kartoffelbrot
1 Std. 50 Min
Tomaten-Basilikum-Brot oder -Brötchen
1 godz. 45 min
Dinkel-Möhren-Brot
1h 40min
Dinkel-Hafer-Brot
1 godz. 10 min
Eckbrötchen mit Sonnenblumenkernen
14h
Buttermilch-Kartoffel-Brot (Zwirbelbrot)
1h
Körnerbrötchen
2h 50min
Joghurt-Brötchen mit Sesam
1 godz. 30 min