Urządzenia i Akcesoria
Mandelbaguette
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
14 Scheiben
Składniki
-
Dinkelkorn100 g
-
Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Ausrollen500 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Wasser und etwas mehr zum Bestreichen350 g
-
Salz2 TL
-
Majoran1 EL
-
Mandeln ganz100 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
7 g
Kalorie
804 kJ /
192 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
31 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Karotten-Walnuss-Brot
2 godz.
Dinkel-Körner-Brot
1 godz. 30 min
Dinkel-Hafer-Brot
1 godz. 10 min
Tomatenbrot
2 godz.
Tomatenbrot
1 godz. 35 min
Buttermilch-Kartoffel-Brot (Zwirbelbrot)
1 godz.
Dinkel-Buchweizenschrot-Brot
1 godz. 30 min
Buttermilch-Walnuss-Brötchen
1 godz. 15 min
Körner-Sonne mit Gemüse
1 godz. 10 min
Walnussbrot
2 godz. 40 min
Dinkel-Möhren-Brot
1 godz. 40 min
Dinkel-Malz-Brot
1 godz. 40 min