Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 50 g Speckwürfel
- 1 Scheibe Bauernbrot, gewürfelt
- 100 g Sellerie, in Stücken
- 100 g Möhren, in Stücken
- 400 g Kartoffeln, in Stücken
- 1 Porreestange, in Ringen (3 mm)
- 1000 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 2 EL Petersilie, gehackt
- 2 Prisen Muskat
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 699 kJ / 167 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spätzlesuppe
3h
Linsensuppe
8 Std. 45 Min
Kartoffelsuppe
50 Min
Kartoffelsalat
1 Std. 30 Min
Geröstete Grießsuppe
20 Min
Pichelsteiner Eintopf
1 Std. 10 Min
Graupeneintopf mit Tafelspitz
1 Std.
Brezelknödel mit Rahmsauerkraut und Leberkäse
1 Std.
Linseneintopf mit Spätzle
1 Std.
Linsen mit Spätzle oder wahlweise mit Knöpfle
1 Std.
Pochiertes Rindfleisch mit Meerrettichsauce
1 Std. 10 Min
Linseneintopf mit Lyoner Wurst
1 Std.