Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 50 g Speckwürfel
- 1 Scheibe Bauernbrot, gewürfelt
- 100 g Sellerie, in Stücken
- 100 g Möhren, in Stücken
- 400 g Kartoffeln, in Stücken
- 1 Porreestange, in Ringen (3 mm)
- 1000 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 2 EL Petersilie, gehackt
- 2 Prisen Muskat
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 699 kJ / 167 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Graupeneintopf mit Tafelspitz
1h
Kaiserschmarrn
35 min
Schwäbischer Kartoffelsalat
3h
Pasta mit Dicken Bohnen und Garnelen
1h
Kartoffelsuppe
50 min
Kartoffeleintopf
40 min
Gemüseragout mit Bratklößchen
50 min
Linseneintopf mit Spätzle
1h
Spätzlesuppe
3h
Graupeneintopf mit Parmesan-Crackern
1 godz. 10 min
Linsen mit Spätzle oder wahlweise mit Knöpfle
1h
Brezelknödel mit Rahmsauerkraut und Leberkäse
1h