Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund Basilikum, abgezupft
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 100 g Möhren, in Stücken
- 25 g Olivenöl
- 1 TL Zucker
- 900 g Fleischtomaten, geviertelt
- 70 g Tomatenmark
- 600 g Wasser
-
1
Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
lub 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - 200 g Orangensaft
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 100 g Sahne
- 100 g Crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 496 kJ / 118 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Möhrencremesuppe mit geröstetem Pumpernickel
50min
Möhren-Tomaten-Suppe
3 Std.
Möhrensuppe mit Ingwer
50min
Spitzkohlcremesuppe mit Weißwein
45min
Currysüppchen mit Reis
1 Std.
Apfel-Curry-Suppe
40min
Avocado-Zitronen-Creme
20 Min
Tomatensuppe
45min
Kartoffel-Blumenkohl-Suppe mit Nordseekrabben
40min
Paprikasuppe bicolor
1 Std.
Möhrencremesuppe mit Pestocreme und Pinienkernen
50min
Apfel-Sellerie-Suppe
40min