Rheinische Kartoffelsuppe mit Krabben
TM6 TM5

Rheinische Kartoffelsuppe mit Krabben

4.3 (86 ocen)

Składniki

  • 350 g Kartoffeln, in Stücken
  • 1 Porreestange, in Ringen
  • 1000 g Wasser
  • 2 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • 150 g Crème fraîche
  • 150 g Sahne
  • 1 TL Salz
  • ¼ TL Pfeffer
  • 2 Prisen Muskat
  • 100 g Krabbe, geschält, gegart

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1362 kJ / 325 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
17 g
Tłuszcz
24 g
Błonnik
1.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy