Urządzenia i Akcesoria
Kernige Kartoffelsuppe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen
Składniki
-
Sahne150 g
-
Haselnüsse30 g
-
Sonnenblumenkerne30 g
-
Zwiebeln halbiert120 g
-
Olivenöl30 g
-
Kartoffeln in Stücken700 - 750 g
-
Salz1 TL
-
Pfeffer½ TL
-
Wasser750 g
-
1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht1 geh. TL
-
Muskat½ TL
-
Schnittlauch in feinen Röllchen1 Bund
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portionen
Białko
8 g
Kalorie
1829 kJ /
437 kcal
Tłuszcz
28 g
Błonnik
5.9 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Auf die Schnelle
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Mediterranes Reisgericht
1 godz.
Apfelkuchen mit Kürbiskernen
1 godz. 25 min
Avocado-Tomaten-Suppe
40 min
Apfel-Zwiebel-Suppe
50 min
Apfel-Porree-Cremesuppe
55 min
Kartoffelsuppe
50 min
Pfannkuchen mit Erbsen
30 min
Kartoffelauflauf
1 godz. 15 min
Linsen-Orangen-Suppe
35 min
Bananen-Curry-Suppe
30 min
Tomatensuppe
45 min
Möhrensuppe mit Ingwer
50 min