Wersje kompatybilne
Torta gelato al caffè con caramello allo Champagne
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base alle mandorle
- 80 g di zucchero grezzo di canna
- 400 g di panna (35% di grassi)
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 1 albume
- 1 cucchiaio di caffè istantaneo
- 1 pizzico di sale
- 60 g di mandorle pelate, tostate e non salate
Crema al cioccolato e caffè
- 100 g di zucchero grezzo di canna
- 300 g di panna (35% di grassi) fredda
- 200 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 1 tuorlo
- 2 uova
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 2 cucchiai di caffè espresso
Caramello allo Champagne
- burro q.b.
- 40 g di mandorle a lamelle
- 130 g di zucchero grezzo di canna
- 100 g di Champagne
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1933 kJ / 460 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 38.8 g
- Tłuszcz
- 32.4 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Bicchierini di gelato al biscotto con fichi e cioccolato
10hod. 30min
Colombine con gelato all'amaretto
10 Std. 20 Min
Gelato biscotto al caffè
20h
Coppa fredda di crema e fragole
2h 45 min
Bignè all'amarena
3sa
Charlotte di cioccolato e vaniglia
11 Std. 20 Min
Bon bon gelato
5h
Gelato al torrone
10 Std. 20 Min
Torta gelato ai frutti di bosco
11 godz. 30 min
Granita al pompelmo rosa
15min
Zuccotto gelato
12 Std.
Bavarese al cioccolato con salsa toffee al caffé
7 Std.