Torta gelato al caffè con caramello allo Champagne

Torta gelato al caffè con caramello allo Champagne

4.9 8 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 10 godz.
12 fette

Składniki

Base alle mandorle
  • 80 g di zucchero grezzo di canna
  • 400 g di panna (35% di grassi)
  • 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • 1 albume
  • 1 cucchiaio di caffè istantaneo
  • 1 pizzico di sale
  • 60 g di mandorle pelate tostate e non salate
Crema al cioccolato e caffè
  • 100 g di zucchero grezzo di canna
  • 300 g di panna (35% di grassi) fredda
  • 200 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
  • 1 tuorlo
  • 2 uova
  • 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • 2 cucchiai di caffè espresso
Caramello allo Champagne
  • burro q.b.
  • 40 g di mandorle a lamelle
  • 130 g di zucchero grezzo di canna
  • 100 g di Champagne

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 460 kcal / 1933 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 32.4 g
Węglowodany 38.8 g
Błonnik 0.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...