![Bohnen-Weizen-Eintopf Bohnen-Weizen-Eintopf](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5843C82E-B1C1-4E61-AB0D-C7389C895391/Derivates/DF16C1F1-B140-4F7D-8503-03E1EB285EB7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gewürzpaste:
- 1 Bund Blattpetersilie, ohne Stiele
- 20 g Mandeln
- 1 EL geriebene Zitronenschale
- 20 g Paniermehl
- 60 g Olivenöl
- ¼ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
Eintopf:
- 300 g Wirsing, in Stücken
- 3 rote Zwiebeln, halbiert
- 50 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft (Öl auffangen)
- 20 g Olivenöl
- 1000 g Wasser
- 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
- 120 g Sonnenweizen (Ebly)
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- ½ Bund Thymian, abgezupft
- 1 Dose weiße Bohnen (ca. 800 g), abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1558 kJ / 372 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 11.9 g
Alternatywne przepisy
Bohnensuppe mit Nudeln
40 Min
Sauerkrautsuppe mit weißen Bohnen
40 Min
Minestrone mit Cannellini-Bohnen
40 Min
Minestrone mit Kichererbsen
13h
Sonnenweizen-Spinat-Auflauf
1 Std.
Dinkel-Gemüse-Topf mit Sojawürstchen
1h 30 min
Tofu-Kartoffel-Topf
3klst
Kichererbsen-Eintopf
30 Min
Arabischer Eintopf Koshari
35 Min
Minestrone mit Seidentofu
35 Min
Dänische Erbsensuppe
1 Std.
Kichererbsen "Alentejo-Style"
40 Min