Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Creme
- 100 g cebola cortada em pedaços
- 30 g manteiga
- 250 g espargos verdes cortados em pedaços
- 500 g água
- 100 g vinho branco
-
1
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub 1 cubo de caldo de galinha - 200 g batata cortada em pedaços
- 1 pitada de sal
- 100 g natas
- 1 pitada de pimenta
Rolinhos
- 12 espargos verdes
- 1 folha de massa filo
- 50 g manteiga derretida
- Azeite q.b. p/ pincelar
- Croutons q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 361 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 31 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de couve-flor com pinhões
40min
Creme de curgete e abóbora
50min
Sopa de brócolos e gorgonzola com croutons integrais
40min
Sopa de couve-flor e alho assados
1h 10min
Creme de espargos verdes
50min
Creme de abóbora e tomate
35min
Vichyssoise de espargos
40min
Creme de brócolos e amêndoa
35min
Creme de brócolos e queijo camembert
45min
Creme de espargos com parmesão
30min
Sopa de cenoura e canónigos
35min
Creme de couve-flor
45min