Gazpacho de tomate y albahaca

Gazpacho de tomate y albahaca

4.7 62 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
8 raciones

Składniki

  • 150 g de aceite de oliva virgen extra
  • 1000 g de tomate maduro en cuartos
  • 50 g de vinagre de vino blanco
    50 g de vinagre de manzana
  • 4 - 6 ramitas de albahaca fresca (solo las hojas)
  • 1 cucharadita de sal
  • 1 pellizco de pimienta negra recién molida
  • 500 g de cubitos de hielo
    500 g de agua, muy fría

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 1.2 g
Kalorie 848 kJ / 203 kcal
Tłuszcz 22.1 g
Błonnik 1.7 g
Węglowodany 4.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...