Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 克 紅蔥頭
- 15 克 蒜頭
- 20 克 油
- 100 克 新鮮香菇 ,切片(約0.5公分)
- 250 克 高湯
- 1 茶匙 黑胡椒粉
- ½ 茶匙 鹽
- 150 克 乾義大利麵(長直麵,spaghetti) ,對折
- 8 隻 草蝦 ,剪去鬚腳,去腸泥
- 90 克 青醬 (市售或自製)
- 100 克 菠菜 ,切段(約2公分)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 3605.9 kJ / 863.7 kcal
- Białko
- 36.6 g
- Węglowodany
- 130.5 g
- Tłuszcz
- 24.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 9.8 g
- Sód
- 309.5 mg