Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Weizenmehl, glatt
- 80 g Feinkristallzucker
- 2 Eier (Größe M)
- 300 g Milch
- 120 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Ausbacken
- 2 Prisen Salz
- 1 Bio-Orange
- 1 Bio-Zitrone
- 60 g Orangenlikör (z. B. Grand Marnier oder Cointreau)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1600 kJ / 382 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Menü: Rindswangerl mit Knollenselleriepüree und Rahmgemüse
7h 30min
Schoko-Salami
5 godz. 20 min
Menü: Pastinaken-Kürbis-Suppe, Linsenpastete mit Rettichsalat, Brombeer-Trifle
2h 40 min
Schweinekoteletts sous-vide, karamellisierte Birnen und Schokoladensauce
3sa
Rindswangerl sous-vide, Parmesan-Erdäpfelpüree und Spinat
16 Std. 45 Min
Menü: Entenbrust mit Rotwein-Pflaumensauce und Sellerie-Karfiolcreme; Mandelpudding
1j 20 menit
Risotto (XXL)
40 min
Zitronenlimonade mit Crushed Ice
5 min
Brathendl nach peruanischer Art mit Salsa Verde und Avocadosalat
7h 30min
Eier mit Kräutersauce und Osterhasenkeksen
50 menit
Melonensorbet
15min
Vollkorn-Cracker mit Avocadocreme
40 min