Urządzenia i Akcesoria
Crêpes Suzette
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 50 min
6 Portionen
Składniki
-
Weizenmehl, glatt120 g
-
Feinkristallzucker80 g
-
Eier (Größe M)2
-
Milch300 g
-
Butter in Stücken, etwas mehr zum Ausbacken120 g
-
Salz2 Prisen
-
Bio-Orange1
-
Bio-Zitrone1
-
Orangenlikör (z. B. Grand Marnier oder Cointreau)60 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
6 g
Kalorie
1600 kJ /
382 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Zu Gast in Frankreich
10 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Pavlova mit Früchten
3 godz. 50 min
Ribisel-Pavlova
2 godz. 50 min
Gua Bao - gedämpfte Buns gefüllt mit Schmorfleisch und Sweet Chilisauce
3 godz. 10 min
Bouillabaisse
1 godz. 25 min
Blätterteig, schnell
2 godz.
Key Lime Pie Eiscreme
5 godz. 15 min
Spargel mit Heurigen und Joghurthollandaise
45 min
Argentinische Alfajores (Mürbteigkekse)
1 godz.
Biskuittörtchen Opéra
24 godz.
Savarin mit Karamell und Mandeleis
26 godz. 45 min
Schokomousse-Weichsel-Törtchen
3 godz. 20 min
Baiser Drops
3 godz.