Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lammkoteletts sous-vide
- 1 Bio-Zitrone
- 300 g Weißwein
- 1 Knoblauchzehe, angedrückt
- 4 Prisen Salz
- 60 g Honig
- 1500 g Wasser
- 30 g Zitronensaft, frisch gepresst (siehe Tipp)
- 600 g Lammkoteletts
- ½ TL Fenchelsamen (im Mörser etwas anstoßen)
- 3 Prisen schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
Artischocken und Fertigstellung
- 6 - 8 Artischockenherzen, frisch (siehe Tipps)
- 1 Zitrone, Saft gepresst
- 1 Knoblauchzehe, halbiert
- 1 Bund Petersilie, frisch, Blättchen abgezupft
- 30 natives Olivenöl extra
- 40 g Weißwein
- 100 g Wasser
- 1 Prise Salz
- 1 Prise schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2320 kJ / 553 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 22 g
- Sód
- 493 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zitronige Chicken-Wings sous-vide mit Erdäpfeln
3hod.
Putenbrust sous-vide mit Kräutern und Paprikasauce
3 Std. 45 Min
Rindswangerl sous-vide, Parmesan-Erdäpfelpüree und Spinat
16h 45 min
Spaghetti Carbonara
25min
Sous-vide Oktopus-Salat
8 godz.
Bouillabaisse
1 Std. 25 Min
Venusmuschelsuppe mit Riesengarnelen
1小时
Ingwer-Knoblauch-Hendl mit Basmatireis
1 Std. 30 Min
Lasagne
1 Std. 45 Min
Gegrillte Burger mit Erdäpfel und Knoblauchmayonnaise
1hod. 40min
Lachs mit Basmatireis in Dill-Sahnesauce (XXL)
45 Min
Bowl mit schwarzem Reis, Hühnerfleisch und Pilzen
40min