Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lammkoteletts sous-vide
- 1 Bio-Zitrone
- 300 g Weißwein
- 1 Knoblauchzehe, angedrückt
- 4 Prisen Salz
- 60 g Honig
- 1500 g Wasser
- 30 g Zitronensaft, frisch gepresst (siehe Tipp)
- 600 g Lammkoteletts
- ½ TL Fenchelsamen (im Mörser etwas anstoßen)
- 3 Prisen schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
Artischocken und Fertigstellung
- 6 - 8 Artischockenherzen, frisch (siehe Tipps)
- 1 Zitrone, Saft gepresst
- 1 Knoblauchzehe, halbiert
- 1 Bund Petersilie, frisch, Blättchen abgezupft
- 30 natives Olivenöl extra
- 40 g Weißwein
- 100 g Wasser
- 1 Prise Salz
- 1 Prise schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2320 kJ / 553 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 22 g
- Sód
- 493 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tagliatelle mit Schwammerlragout und Salbeipesto
45min
Rindergulasch mit Semmelknödeln und Rotkraut
1sa 40 dk
Lachsforelle auf Salatbett mit Orangendressing
40 dk
Lachs sous-vide mit Avocadocreme
1 godz. 5 min
Lachsforelle mit Rahmspinat und Salzkartoffeln
55min
Menü: Kalbsrahmgulasch mit Kartoffeln; Winter-Cheesecake im Glas
1h 20min
Sous-vide Schweinsbäckchen in Rotwein
8h 45min
Rindsfiletsteak sous-vide mit Melanzanigemüse
2h 30min
Slow Cooking Hühnerkeulen in Paprikasauce mit Reis
4 godz.
Lachs mit Basmatireis in Dill-Sahnesauce (XXL)
45min
Rindsgulasch klassisch
3h 20 min
Forellenpäckchen auf Schmorgurken
45min