Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Ossobuco sous-vide
TM6

Ossobuco sous-vide

4.2 (14 ocen)

Składniki

  • 4 Scheiben Kalbshaxe, mit Knochen (ca. 160 g bis 200 g pro Stück)
  • 4 Prisen Salz
  • 4 Prisen schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
  • 1 EL Weizenmehl
  • 3 EL Öl zum Braten
  • 1 Knoblauchzehe, halbiert
  • 50 g Zwiebeln, halbiert
  • 30 g Olivenöl
  • 200 g Lauch, nur weißer Teil, in Scheiben (ca. 3 mm)
  • 1 Prise Paprikapulver, edelsüß
  • 60 g Tomatenmark
  • 20 g Honig
  • 200 g Rotwein
  • 1500 g Wasser
  • 30 g Zitronensaft, frisch gepresst (siehe Tipp)
  • Petersilienblätter, gehackt, zum Garnieren

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1626 kJ / 389 kcal
Białko
34 g
Węglowodany
11 g
Tłuszcz
20 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Błonnik
2 g
Sód
232 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy