Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Baiser
- 330 g Zucker
- 240 g Eiweiß (ca. 6 Eiklar), Raumtemperatur
- 1 TL Essig
- 1 TL natürliches Vanilleextrakt
- 1 Prise Weinstein-Backpulver (opcjonalnie)
- 500 g gemischtes frisches Obst (z. B. Ananas, Kiwi, Papaya, Mango, Beeren)
- 4 Passionsfrüchte
Creme
- 500 g Schlagobers, kalt
- 100 g Sauerrahm
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1874 kJ / 448 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mohn-Macarons mit Himbeer-Füllung
2 Std. 30 Min
Wiener Kochsalat mit Erbsen, Rösti und Ei
55min
Macarons mit Marzipan-Himbeer-Füllung
2 Std.
Maracuja-Schokoladen Ganache für Macarons
3u. 10min
Marillen Curd-Tartelettes
1 Std. 30 Min
Pavlova-Torte mit gemischten Beeren
5h 30min
Ribisel-Pavlova
2h 50min
Ossobuco sous-vide
13h
Brownies mit Ribiselsorbet
5h
Zitronentarte mit Baiserhaube
2 Std. 30 Min
Baiser Drops
3hod.
Schokomousse-Weichsel-Törtchen
3u. 20min