Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
- 150 g de cookies aux pépites de chocolat, détaillés en morceaux
- 300 g de lait
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 gousse de vanille, fendue dans la longueur
- 50 g de sucre en poudre
- 20 g de miel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1643.8 kJ / 393.7 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 39.7 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Pâte à tartiner chocolat-noisette
2 Std.
Glace à la brioche
5 Std.
Minipizzas façon pains au chocolat
3 Std. 15 Min
Pain hérisson au fromage à partager
3h 30min
Glace à la vanille
12h
Glace aux cacahuètes (ou aux noisettes)
3 Std. 15 Min
Crème glacée vanille-cookies
5 Std.
Glace au chocolat
12h
Glace stracciatella
12h
Milkshake au caramel salé
25 Min
Glace caramel au beurre salé
12h
Glace vanille aux noix de pécan caramélisées
36h