Rocas de chocolate heladas

Rocas de chocolate heladas

4.7 11 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
50 unidades

Składniki

  • 400 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) troceado
  • 370 g de leche condensada
  • 1 cucharadita de azúcar vainillado
  • 100 g de mantequilla en trozos
  • 1 ½ cucharadas de licor de naranja (Cointreau®, Grand Marnier®, triple seco, etc.)
  • 70 g de avellanas tostadas (opcjonalnie)
  • 2 cucharadas de cacao puro en polvo
  • 2 cucharadas de fideos de chocolate
  • 2 cucharadas de granillo de almendra cruda tostada
  • 2 - 3 cucharadas de copos de cereales variados
  • 2 cucharadas de azúcar glas

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 unidad

Białko 1.46 g
Kalorie 417 kJ / 100 kcal
Tłuszcz 6.34 g
Błonnik 1.12 g
Węglowodany 9.18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...