Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) troceado
- 370 g de leche condensada
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 100 g de mantequilla en trozos
- 1 ½ cucharadas de licor de naranja (Cointreau®, Grand Marnier®, triple seco, etc.)
- 70 g de avellanas tostadas (opcjonalnie)
- 2 cucharadas de cacao puro en polvo
- 2 cucharadas de fideos de chocolate
- 2 cucharadas de granillo de almendra cruda tostada
- 2 - 3 cucharadas de copos de cereales variados
- 2 cucharadas de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 417 kJ / 100 kcal
- Białko
- 1.46 g
- Węglowodany
- 9.18 g
- Tłuszcz
- 6.34 g
- Błonnik
- 1.12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chocolate a la taza
15 min
Licor de chocolate y café
50 Min
Rocas de chocolate, almendra y avellana
40p
Bocaditos de turrón
1 Std. 40 Min
Brochetas de fruta con salsa de toffee
15 min
Bombones de chocolate blanco
3 Std. 10 Min
Árbol de Navidad con fruta natural
3h 20min
Licor de chocolate
1 Std. 10 Min
Turrón de chocolate
1h
Mousse de crema de orujo
2h
Azúcar de vainilla
72 godz.
Dip de queso y nueces con granada
5 min