Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) troceado
- 370 g de leche condensada
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 100 g de mantequilla en trozos
- 1 ½ cucharadas de licor de naranja (Cointreau®, Grand Marnier®, triple seco, etc.)
- 70 g de avellanas tostadas (opcjonalnie)
- 2 cucharadas de cacao puro en polvo
- 2 cucharadas de fideos de chocolate
- 2 cucharadas de granillo de almendra cruda tostada
- 2 - 3 cucharadas de copos de cereales variados
- 2 cucharadas de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 417 kJ / 100 kcal
- Białko
- 1.46 g
- Węglowodany
- 9.18 g
- Tłuszcz
- 6.34 g
- Błonnik
- 1.12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mantecados
2h
Tronquitos de turrón
1h 40min
Semifrío de crema de whisky
1h
Milhojas de chocolate y nata
2h 30min
Menú: Mejillones con salsa maltesa. Caldereta de dorada y marisco. Postre de cítricos
1h
Roscón adikosh
8 godz.
Bombones de fresa
35 min
Bocaditos de turrón
1h 40min
Bambas de nata
1 Std. 50 Min
Nata de trufa
8u. 15min
Trufas de chocolate negro
4h 30min
Cobertura de chocolate negro con mantequilla
10min