Huevos Benedict

Huevos Benedict

4.1 90 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 raciones

Składniki

Salsa holandesa
  • 100 g de mantequilla en trozos
  • 20 g de agua
  • 1 cucharadita de zumo de limón
  • 2 yemas de huevo (sin nada de clara)
  • 1 pellizco de sal
  • 1 pellizco de pimienta molida
Huevos escalfados
  • 6 huevos a temperatura ambiente
  • 1500 g de agua
  • 50 g de vinagre
  • 1 chorrito de aceite de oliva (para engrasar el cestillo)
Montaje del plato
  • 6 lonchas de beicon
    6 lonchas de jamón serrano
  • 6 rebanadas de pan tostado
  • 1 trufa negra fresca (opcjonalnie)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 12.85 g
Kalorie 1360 kJ / 325 kcal
Tłuszcz 25.82 g
Błonnik 0.7 g
Węglowodany 9.81 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...