Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g Bärlauchblätter, frisch, grob gehackt
lub 20 g Bärlauch, TK - 100 g Möhren, in Stücken
- 60 g Zwiebel, halbiert
- 10 g Olivenöl
- 1 TL Curry
- ¼ TL Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
- 300 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - ¾ TL Salz
- 120 g Bulgur
- 20 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 250 g Cherry-Tomaten (siehe Tipp)
- 150 g Feta, zerbröselt
- 100 g Granatapfelkerne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1187 kJ / 284 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 7.2 g
- Sód
- 814 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gebratener Kichererbsensalat
45 Min
Blumenkohlsalat mit Hähnchen
50 Min
Lauwarmer Fenchel-Farfalle-Salat mit Salami
30 Min
Radicchio-Salat mit Kiwi und Cranberrys
10 Min
Lauwarmer Rotkohl-Quinoa-Salat
30 Min
Kichererbsen-Salat
15 Min
Graupensalat mit Feigen und Feta
45 Min
Bulgur mit gebackenem Gemüse
1 Std.
Süßkartoffelsalat
1 Std. 50 Min
Spinatsalat mit Avocado und Ei
30 Min
Mediterraner Graupensalat
50 Min
Süßkartoffel-Feldsalat mit Sesam-Ziegen-Camembert
40 Min