Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Drillinge, geviertelt
- 2 TL Salz
- 1200 g Wasser
- 50 g Pinienkerne
-
150
g Spinatblätter, frisch, grob zerzupft,
lub 100 g Babyspinat - 1 rote Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 50 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- 50 g Olivenöl
- 20 g Balsamico, hell
- ½ TL Pfeffer
- 200 g Feta, zerbröselt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1663 kJ / 398 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 4.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Farfalle mit Spinat und Cherry-Tomaten
30 Min
Kartoffelsalat mit Kichererbsen und Spinat
1 Std.
Spinatsalat mit Aprikosendressing und Halloumi
15 Min
Caprese Wraps
10 Min
Gnocchi-Endivien-Salat
30 Min
Sattmacher-Salat mit Halloumi
50 Min
Nudelsalat mit Rucola und Erbsen-Pesto
35 Min
Spinat-Tomaten-Salat
20 Min
Risoni-Salat mit Feta und Oliven
1 Std. 40 Min
Spinat-Süßkartoffel-Salat mit Walnuss-Pesto
30 Min
Nudelsalat mit getrockneten Tomaten
1 Std. 40 Min
Mediterraner Kartoffelsalat
1 Std. 10 Min