Filet de porc à la sauce moutarde

Filet de porc à la sauce moutarde

4.4 43 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • 450 g de filet de porc en tranches (1 cm)
  • 100 g de champignons de Paris frais en lamelles
  • 75 g de vermouth blanc sec
    75 g de vin de Madère
  • 100 g de lait
  • 60 g d'oignons coupés en deux
  • 1 gousse d'ail (opcjonalnie)
  • 2 c. à café de moutarde à l'ancienne
  • 1 c. à café de moutarde forte
  • 1 cube de bouillon de poulet (pour 0,5l)
    1 c. à café bombée de pâte de bouillon de poulet, faite maison
  • 1 c. à café de sel
  • 1 pincée de poivre noir moulu selon vos goûts
  • 2 c. à soupe de crème fraîche, min 30% M.G.
    2 c. à soupe de crème
  • 1 c. à soupe bombée de fécule
  • 2 - 3 brins de persil frais pour la garniture

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 28 g
Kalorie 961 kJ / 230 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 0.8 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...