Wersje kompatybilne
Czekoladowe ciasto lodowe z mascarpone i orzechami laskowymi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 - 85 g orzechów laskowych, prażonych
- 120 g herbatników
- 60 g masła, pokrojonego na kawałki
- 500 g sera mascarpone, podzielonego na kawałki
-
400
g kremu orzechowo-czekoladowego, wykonanego w TM, w temp. pokojowej (patrz wskazówka)
lub 400 g kremu orzechowo-czekoladowego, np. Nutella® - 40 - 60 g cukru pudru (patrz wskazówka) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2382.7 kJ / 569.1 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 31.7 g
- Tłuszcz
- 26.1 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fondant czekoladowy
50min
Ciasto czekoladowe
50min
Płynące ciasto czekoladowe (lava cake)
40min
Czekoladowe pralinki z likierem
1h 30min
Przekładaniec na bogato
2 godz. 35 min
Kajmakowe ciasto na zimno z biszkoptami
2h 30min
Budyniowo-sernikowe ciasto na zimno
3h 20min
Tarta czekoladowo-orzechowa bez pieczenia
1 Std. 10 Min
Ciasto czekoladowe z orzeszkami ziemnymi
6 Std.
Ciasto z trzech rodzajów czekolady
3 Std.
Tarta z musem czekoladowym
12 Std. 50 Min
Ciasto Rocher (bez pieczenia)
6 godz. 45 min