Urządzenia i Akcesoria
Czekoladowe ciasto lodowe z mascarpone i orzechami laskowymi
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
10 porcji
Składniki
-
75 - 85 g orzechów laskowych, prażonych
-
120 g herbatników
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
500 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
400 g kremu orzechowo-czekoladowego, np. Nutella®400 g kremu orzechowo-czekoladowego wykonanego w TM, w temp. pokojowej (patrz wskazówka)
-
40 - 60 g cukru pudru (opcjonalnie) (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
7 g
Kalorie
2382.7 kJ /
569.1 kcal
Tłuszcz
26.1 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
31.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZ PIECZENIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Deser kokosowo-pistacjowy
1 godz. 5 min
Ciasto na zimno z białą czekoladą
9 godz. 5 min
Przekładaniec na bogato
2 godz. 35 min
Orzechowe semifreddo
8 godz. 35 min
Kostka malinowa z białą czekoladą
9 godz. 20 min
Kajmakowe ciasto na zimno z biszkoptami
2 godz. 30 min
Budyniowo-sernikowe ciasto na zimno
3 godz. 20 min
Ciasto z trzech rodzajów czekolady
3 godz.
Ciasto Rocher (bez pieczenia)
6 godz. 45 min
Ciasto à la Kinder Country® (bez pieczenia)
4 godz. 40 min
Brownie z kremem pistacjowym i kakaową glazurą
3 godz. 20 min
Brazylijskie banoffee
1 godz. 25 min