![Conchas Conchas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/1642.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte sucrée
- 180 g de sucre en poudre
- 180 g de beurre froid, coupé en morceaux
- 250 g de farine de blé
- 1 c. à café d'extrait de vanille
La pâte à brioche
- 110 g de sucre en poudre
- le zeste d'une ½ orange non traitée
- 120 g de lait
- 130 g de beurre
- 1 c. à soupe de levure boulangère sèche (15 g)
- 1 œuf entier (60 g)
- 1 jaune d'œuf
- 400 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1261 kJ / 302 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau de rêve danois
1j
Cornes de gazelle
1j
Focaccia sucrée à la noisette
2 godz. 20 min
Biscuits aux amandes
35min
Croustade aux pommes
50min
Boulettes au pain
50min
Petits pains aux tomates confites et aux herbes aromatiques
3 Std. 40 Min
Briouats
35min
Cantucci
1 Std. 15 Min
Manaïches au zaatar
2 Std.
Biscuits au citron
50min
Gâteau de semoule à l'orange
6h 45min