Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte sucrée
- 180 g de sucre en poudre
- 180 g de beurre froid, coupé en morceaux
- 250 g de farine de blé
- 1 c. à café d'extrait de vanille
La pâte à brioche
- 110 g de sucre en poudre
- le zeste d'une ½ orange non traitée
- 120 g de lait
- 130 g de beurre
- 1 c. à soupe de levure boulangère sèche (15 g)
- 1 œuf entier (60 g)
- 1 jaune d'œuf
- 400 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1261 kJ / 302 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poulet au poireau en croûte
1小时 15 分钟
Gâteau au fromage, façon japonaise
1 godz. 5 min
Amandine à la cerise
2 Std.
Cheesecake polonais
1 Std. 30 Min
Schiacciata au raisin
2 Std.
Gâteau brigadier
2 Std. 30 Min
Beignets brésiliens à la cannelle
30min
Moelleux au mascarpone et caramel
35min
Pain au kamut et aux graines de lin
5h 15min
Kardemummabullar
5h
Cheesecake marbré non cuit
4 Std. 45 Min
Cheesecake framboises
5h