Urządzenia i Akcesoria
Kofta Curry
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions
Składniki
Koftas
-
onions quartered120 g
-
fresh coriander leaf30 g
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)25 g
-
fresh green chillies halved, deseeded2
-
garlic cloves4
-
coriander seeds (opcjonalnie)1 tsp
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper or to taste½ tsp
-
500 g lamb mince, broken in piecesbeef mince broken in pieces500 g
-
lemon juice1 tsp
Sauce
-
ghee30 g
-
garlic powder1 tsp
-
ground turmeric1 tsp
-
garam masala1 tsp
-
fenugreek leaves, dried1 tsp
-
asafoetida¼ tsp
-
caraway seeds¼ tsp
-
onions quartered80 g
-
passata500 g
-
water80 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
28.8 g
Kalorie
1551 kJ /
371 kcal
Tłuszcz
20.8 g
Węglowodany
17.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chicken and Mushroom Balti
50 min
Beef With Lemon Grass (Kuruma Iraichchi) And Coconut Roti
1 godz. 40 min
Beef Madras
1 godz. 30 min
Pork Vindaloo
4 godz.
Lamb Rogan Josh
1 godz. 45 min
Sheek Kebab
1 godz. 10 min
Bhuna gosht
1 godz. 20 min
Chicken Jalfrezi
1 godz.
Chicken Saag
50 min
Chicken Tikka Masala
45 min
Chicken Akhni
1 godz. 30 min
Lamb Keema with Peas
1 godz.