Urządzenia i Akcesoria
Kofta Curry
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions
Składniki
Koftas
-
onions quartered120 g
-
fresh coriander leaf30 g
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)25 g
-
fresh green chillies halved, deseeded2
-
garlic cloves4
-
coriander seeds (opcjonalnie)1 tsp
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper or to taste½ tsp
-
500 g lamb mince, broken in piecesbeef mince broken in pieces500 g
-
lemon juice1 tsp
Sauce
-
ghee30 g
-
garlic powder1 tsp
-
ground turmeric1 tsp
-
garam masala1 tsp
-
fenugreek leaves, dried1 tsp
-
asafoetida¼ tsp
-
caraway seeds¼ tsp
-
onions quartered80 g
-
passata500 g
-
water80 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
28.8 g
Kalorie
1551 kJ /
371 kcal
Tłuszcz
20.8 g
Węglowodany
17.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chicken Tikka
4 godz. 10 min
Lamb Dopiaza (Lamb and Onion Curry)
6 godz. 30 min
Lamb Keema with Peas
1 godz.
Lamb Rogan Josh
1 godz. 45 min
Chicken Tikka Masala
45 min
Beef Madras
1 godz. 30 min
Chicken and Mushroom Balti
50 min
Sheek Kebab
1 godz. 10 min
Beef With Lemon Grass (Kuruma Iraichchi) And Coconut Roti
1 godz. 40 min
Chicken Jalfrezi
1 godz.
Chicken Akhni
1 godz. 30 min
Chicken Saag
50 min