Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pastelera
- 100 g de azúcar
- 3 huevos
- 500 g de leche
- 45 g de maicena
- 1 chorrito de vainilla líquida
- 1 pellizco de canela molida
Ganache al cardamomo
- 200 g de nata (35% de grasa)
- 5 semillas de cardamomo machacadas
- 200 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
Coulis de kiwi
- 80 g de agua
- 200 g de kiwis
- 90 g de azúcar
- 1 cucharadita de maicena
- 1 cucharadita de zumo de naranja
Merengue
- 3 claras de huevo
- 150 g de azúcar
Montaje
- 4 pastelitos brazo de gitano (por ej. Martínez®, Dulcesol®, Hacendado®)
- 1 granada (desgranada)
- 2 melocotones en almíbar (en mitades) (4 mitades) en trozos
- 1 kiwi en trozos
- 2 cucharadas de grageas de azúcar para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 218 kJ / 52 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 7.2 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Serpiente de frutos secos y franchipán
50min
Cóctel Christmas
1h 10min
Tarrina de fresón y pera
24h
Carbayones
1h 25min
Charlota de mandarinas
6h 30min
Sal para carnes
5 min
Cup tropical con cava
5 min
Biscuit glacé
4h 20min
Tarta de limón (Oriol Balaguer)
5h
Soufflé de nueces
1h 15 min
Morteruelo
13 Std. 15 Min
Tarta de naranja
5h