Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Glaseado blanco
- 200 g de azúcar glas
- 1 clara de huevo
- 1 cucharadita de zumo de limón
Pasta de almendra
- 200 g de azúcar glas (y un poco más para trabajar la masa)
- 200 g de almendra molida
- 200 g de azúcar glas
- 1 clara de huevo
- 4 - 6 gotas de colorante alimentario verde
Relleno
- 250 g de azúcar glas
- 500 g de queso ricota de oveja
- 100 g de pepitas de chocolate negro
Montaje y decoración
-
1
bizcocho genovés cortado en tiras de 5 mm
lub 24 bizcochos de soletilla - 60 g de agua
- 40 g de brandy
- 100 g de frutas confitadas variadas (naranja, calabazote, ciruela, etc.)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2263 kJ / 541 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 85.7 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chocolate & kumquats
40min
Flan de París con merengue
10h
Kouign-amann
4h 10min
Cebolla picada
5min
Tozzetti
1h 30min
Aperitivo de Piamonte
25min
Tortilla Alaska
1h 15min
Bomba de chocolate
4h
Carré de cerdo a la parrilla con cebolla caramelizada y manzanas
3 Std.
Tarta de mandarinas
2 godz. 45 min
Mejillones rellenos al estilo de Puglia
1 Std. 10 Min
Tarta de naranja
5h