Tarta de frutos secos

Tarta de frutos secos

4.0 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
16 raciones

Składniki

  • ciruelas pasas sin hueso
    20 - 25
  • de pasas sin semillas
    100 g
  • de brandy
    50 g
Masa quebrada
  • de harina de repostería
    350 g
  • de mantequilla fría en trozos pequeños (y un poco más para el molde)
    130 g
  • de agua
    70 g
  • de sal
    1 pellizco
  • de azúcar
    1 cucharadita
  • clara de huevo para pincelar la masa
    1
Crema pastelera
  • de azúcar
    100 g
  • de leche desnatada
    500 g
  • de maicena
    50 g
  • huevos
    3
  • de vainilla líquida
    1 cucharadita
    1 cucharadita de azúcar vainillado
Montaje
  • de piñones
    100 g
  • de nueces peladas picadas
    100 g
Glaseado de mermelada
  • de mermelada de albaricoque
    3 cucharadas
  • de azúcar
    2 cucharadas

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 335 kcal / 1407 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 37 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...