Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 45 g de frutos secos variados (almendras, nueces, avellanas, cacahuetes, etc.)
- 45 g de setas shiitake secas (rehidratadas 30 minutos con agua caliente)
- 35 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 15 g de aceite de oliva virgen extra
- 5 g de harina
- 10 g de vino blanco
- 75 g de caldo de verduras
- 45 g de pan rallado
- 1 cucharadita de salsa de soja
- 1 pellizco de hierbas provenzales secas
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta negra recién molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 107 kJ / 448 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 6.91 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Błonnik
- 1.03 g
Alternatywne przepisy
Gominolas de aceite de oliva virgen extra suave (Paco Roncero)
1 Std. 20 Min
Kouign-amann
4 Std. 10 Min
Chips de semillas
2h
Gazpacho con cúrcuma
2h
Gambones o langostinos marinados en papillote
2 Std. 30 Min
Nueces especiadas
45min
Rollitos de nueces y dátiles (sin gluten)
30min
Carpaccio de ternera con salsa de piñones para dos
5 Min
Carpaccio de pulpo
3 Std. 10 Min
Mantequilla Maître d'Hôtel
5 Min
Salmorejo de espárragos
10 Min
Paté de surimi
5 Min