Cuernos de gacela

Cuernos de gacela

3.7 7 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
30 unidades

Składniki

Masa
  • 350 g de harina de repostería
  • 1 huevo
  • 120 g de mantequilla (a temperatura ambiente en trozos)
  • 60 g de agua de azahar
Relleno
  • 230 g de azúcar
  • 200 g de almendras crudas sin piel
  • 20 g de agua de azahar
  • 1 clara de huevo
Montaje de los cuernos de gacela
  • 1 claras de huevo

Wartości odżywcze na 1 unidad

Kalorie 136 kcal / 568 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 16 g
Błonnik 1.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...