Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 350 g de harina de repostería
- 1 huevo
- 120 g de mantequilla (a temperatura ambiente en trozos)
- 60 g de agua de azahar
Relleno
- 230 g de azúcar
- 200 g de almendras crudas sin piel
- 20 g de agua de azahar
- 1 clara de huevo
Montaje de los cuernos de gacela
- 1 claras de huevo
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 568 kJ / 136 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Ensalada marroquí de berenjenas (zaalouk)
55 min
Serpiente de frutos secos y franchipán
50min
Pestiños borrachuelos
50min
Briouats de almendra con miel y sésamo
2 godz.
Masa para wontons
1 godz. 15 min
Plato de los montes de Málaga (Andalucía)
50min
Wontons fritos salados
30min
Mierensinas
1 godz. 10 min
Fatayer con queso y menta
1h 5min
Bizcocho turco de té (cayli kek)
1 godz.
Pastela moruna
5 Std. 30 Min
Pastelitos de miel libaneses (Baklavas) - Líbano
5 Std.