![Cuernos de gacela Cuernos de gacela](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/04E49168-8D27-4509-9553-199EA02A80C0/Derivates/16E426C8-4DD0-4981-BF0E-741435D79834.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 350 g de harina de repostería
- 1 huevo
- 120 g de mantequilla (a temperatura ambiente en trozos)
- 60 g de agua de azahar
Relleno
- 230 g de azúcar
- 200 g de almendras crudas sin piel
- 20 g de agua de azahar
- 1 clara de huevo
Montaje de los cuernos de gacela
- 1 claras de huevo
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 568 kJ / 136 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Crêpes de manzana
1h 30min
Empanada de bacalao y manzana
1 Std. 40 Min
Pizza turca (Lahmacun)
1 godz. 20 min
Bizcocho turco de té (cayli kek)
1 Std.
Pan de ajoblanco y pasas
3 Std. 20 Min
Sushi falso
30 min
Alfajores de gofio (Canarias)
1h 30min
Almoixàvenas
1h 30min
Crêpes de gazpacho
1 Std.
Zatar - Oriente Próximo
5 min
Empanadillas de naranja con crujiente de avellanas
3h
Pan de cocoa
3h