Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de lait
- 40 g de levure boulangère fraîche
- 600 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 2 c. à café de sel
- 600 g d'eau
- 4 c. à soupe de bicarbonate de sodium
- 5 c. à café de gros sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 967 kJ / 231 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spritzbredele
25 Min
Baguette viennoise
4h 25min
Pain ciabatta
3h 45min
Pain aux fruits secs
3h 45min
Bretzel
1 Std. 10 Min
Pain Cocotte
3 Std.
Brioche tressée à la cannelle
3 Std.
Manneles
1 Std. 30 Min
Baguette viennoise au chocolat
2h 45min
Pain aux pépites de chocolat
3 Std. 10 Min
Biscuits spirales chocolat-vanille
1 Std. 30 Min
Dampfnüdle (petits pains au lait vapeur)
3 Std.