Crostata senza cottura di frutta fresca (senza glutine)

Crostata senza cottura di frutta fresca (senza glutine)

4.1 21 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

Base senza glutine
  • 270 g di biscotti secchi senza glutine, a pezzi
  • 130 g di burro a pezzi
Crema alla vaniglia
  • 80 g zucchero
  • 500 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 1 stecca di vaniglia i semini estratti
  • 8 g di gelatina in fogli precedentemente ammollata in acqua fredda e strizzata
Terminare la preparazione
  • 600 g di frutta fresca mista (fragole, ribes, more, lamponi, mirtilli)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 162.6 mg
Białko 3.6 g
Kalorie 2168.4 kJ / 518.3 kcal
Tłuszcz 36.6 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 20.8 g
Węglowodany 44.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...