Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
- 200 g di farina tipo 00
- 90 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
- farina tipo 00 q.b.
Ripieno
- 100 g di Parmigiano reggiano a tocchetti
- 500 g di acqua
- 5 uova
- 400 g di spinaci baby freschi
- 300 g di ricotta di pecora ben scolata
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1650.6 kJ / 424.4 kcal
- Białko
- 15.6 g
- Węglowodany
- 21.6 g
- Tłuszcz
- 31.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.7 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 120 mg
Alternatywne przepisy
Torta pasqualina
2h 5min
Quiche radicchio e bietole
1 Std. 15 Min
Torta salata bietole e uova
2 Std.
Torta salata piselli e primo sale
2 Std. 15 Min
Torta salata agli spinaci
1 Std. 30 Min
Torta salata asparagi e provola
1 Std. 30 Min
Crostata con fiori di zucca
1 Std. 30 Min
Scarpazza sarzanese
2 Std. 30 Min
Parmigiana di melanzane
2 Std.
Crêpes con fiori di zucca
1 Std. 30 Min
Quiche di spinaci e speck
2 Std.
Sfogliata ai peperoni e stracciatella
1 Std.