Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
- 200 g di farina tipo 00
- 90 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
- farina tipo 00 q.b.
Ripieno
- 100 g di Parmigiano reggiano a tocchetti
- 500 g di acqua
- 5 uova
- 400 g di spinaci baby freschi
- 300 g di ricotta di pecora ben scolata
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1650.6 kJ / 424.4 kcal
- Białko
- 15.6 g
- Węglowodany
- 21.6 g
- Tłuszcz
- 31.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.7 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 120 mg
Alternatywne przepisy
Pizza margherita (per 1 persona)
1 Std. 30 Min
Pizza Gourmet con friggitelli e alici marinate
4 Std.
Torta salata agli spinaci
1 Std. 30 Min
Torta salata zucchine e gamberi
45min
Crostata salata di spinaci
1 Std.
Torta salata di zucca e spinaci
1h 50min
Pitta chicculiata
4 Std. 45 Min
Scarpazza sarzanese
2 Std. 30 Min
Torta salata lucana
1 Std. 10 Min
Vitello in crosta di pane con patate dolci
1 Std.
Torta salata zucca e cipolle con coleslaw autunnale
55 Min
Torta pasqualina
2h 5 min