Torta salata pasquale

Torta salata pasquale

4.6 34 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
8 fette

Składniki

Pasta sfoglia
  • di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
    200 g
  • di farina tipo 00
    200 g
  • di acqua fredda
    90 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • farina tipo 00 q.b.
Ripieno
  • di Parmigiano reggiano a tocchetti
    100 g
  • di acqua
    500 g
  • uova
    5
  • di spinaci baby freschi
    400 g
  • di ricotta di pecora ben scolata
    300 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    2 pizzichi

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 424.4 kcal / 1650.6 kJ
Białko 15.6 g
Tłuszcz 31.1 g
Węglowodany 21.6 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 18.7 g
Sód 120 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...