Torta salata pasquale
TM6

Torta salata pasquale

4.6 (34 oceny)

Składniki

Pasta sfoglia

  • 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
  • 200 g di farina tipo 00
  • 90 g di acqua fredda
  • ½ cucchiaino di sale
  • farina tipo 00 q.b.

Ripieno

  • 100 g di Parmigiano reggiano a tocchetti
  • 500 g di acqua
  • 5 uova
  • 400 g di spinaci baby freschi
  • 300 g di ricotta di pecora ben scolata
  • ½ cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
1650.6 kJ / 424.4 kcal
Białko
15.6 g
Węglowodany
21.6 g
Tłuszcz
31.1 g
Tłuszcz nasycony
18.7 g
Błonnik
1.1 g
Sód
120 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy