Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 100 g amêndoa s/ pele
- 160 g farinha tipo 65
- 120 g manteiga
- 40 g açúcar
Recheio
- 100 g açúcar
- 100 g manteiga
- 500 g marmelo s/ casca e s/ caroços cortado em lâminas
- Groselhas q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2490.7 kJ / 595.3 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 58.6 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.6 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 11.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Abóbora com risoto
1 godz. 5 min
Pá de borrego recheada com anchovas e alcaparras
Brak ocen
Tarte de manga e maracujá com creme bavaroise
4 Std.
Fricassé de camarão-tigre
35 Min
Menu: Sopa de tomate e feijão com Omelete de couve e feta
40 min
Salada de cevada
40 min
Caçarola de batata-doce e marshmallow
1j
Lombos de bacalhau com molho verde
40 min
Húmus de pesto com tomate seco
15min
Batata-doce espiralizada com frango no forno - TM5
1h 10 min
Verrines de castanha e chocolate
25 min
Vieiras gratinadas
25 min