Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zwiebeln, geviertelt
- 2 Knoblauchzehen, halbiert
- 20 g Öl, etwas mehr zum Braten
- 400 g Hendlbrustfilets, ohne Haut
- 1 EL Paprikapulver, edelsüß
-
2 - 3
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 15 g Dijonsenf
- 20 g Paradeismark
- 200 g Fisolen, tiefgekühlt, in Stücken (siehe Variation)
- 150 g Wasser
- 5 Stängel Petersilie, Blättchen abgezupft
- 300 - 400 g Pilze, frisch (siehe Tipp)
- etwas Salz
- 150 g Schlagobers
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1482 kJ / 354 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 122 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gebackene Schinkenfleckerl
1h
Putengulasch mit Erdäpfeln
35 Min
Majoranfleisch mit Erdäpfel-Sellerie-Püree
1h
Faschierte Bällchen in Paradeissauce mit Petersilerdäpfeln
1h
Zandergulasch
45min
Fisolenfleisch
1h
Coq au vin
3h
Hühnergeschnetzeltes mit Paprika und Reis
50min
Schinkenfleckerl überbacken
1h 10min
Fleischlaberl aus dem Backofen mit Erdäpfelpüree
1h 10min
Boef Stroganoff
50min
Reisfleisch (mit Kalbfleisch)
1h 25min