Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g salsa
- 90 g queijo parmesão
- 1000 g polvo descongelado cortado em pedaços
- 1 cebola c/ casca cortada ao meio
- 150 g vinho do Porto
- 100 g água, mais q.b. p/ cozer
- 30 g manteiga
- 4 dentes de alho
- 20 g azeite
- 50 g chalota
- 300 g arroz p/ risoto
- 1 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1966 kJ / 470 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto de camarão, espargos e açafrão
45min
Risoto de salmão fumado e alho-francês
30min
Risoto de cogumelos pleurotus com champanhe
35min
Risoto de polvo
1 Std. 20 Min
Risoto preto com chocos
1h
Risoto de frango com frutos secos
35min
Risoto de açafrão e mexilhão
45min
Risoto de cogumelos com presunto
1h
Risoto de dourada
1h
Polvo no forno com risoto de grelos
1h 40min
Salmão com risoto de funcho
25min
Risoto de alheira com grelos e castanhas
30min