Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g salsa
- 90 g queijo parmesão
- 1000 g polvo descongelado cortado em pedaços
- 1 cebola c/ casca cortada ao meio
- 150 g vinho do Porto
- 100 g água, mais q.b. p/ cozer
- 30 g manteiga
- 4 dentes de alho
- 20 g azeite
- 50 g chalota
- 300 g arroz p/ risoto
- 1 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1966 kJ / 470 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto jamaicano
45min
Risoto de bacalhau
50min
Risoto de bacalhau com grelos e broa de avintes
1h
Risoto de polvo
1h 20min
Risoto de dourada
1h
Risoto de alheira com grelos e castanhas
30min
Risoto de camarão, espargos e açafrão
45min
Polvo no forno com risoto de grelos
1 Std. 40 Min
Risoto de açafrão e mexilhão
45min
Risoto de cogumelos com presunto
1h
Bacalhau à Soutelo
25min
Risoto de abóbora, caril e camarão
1h 20min