Wersje kompatybilne
Empadão de atum e molho arrabiata com puré de batata-doce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g azeite
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 800 g tomate em pedaços
- 2 c. chá de sal
- Pimenta q.b.
- 1 c. chá de orégãos
- 250 g atum em lata escorrido
- 150 g milho cozido escorrido
- 1000 g batata-doce de polpa laranja cortada em pedaços
- 250 g leite
- 50 g manteiga
- 1 pitada de noz-moscada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1968 kJ / 470 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chilli de cogumelos
35min
Soufflé de atum e cebolinho
1h 5min
Noodles com caril de camarão e manga
25 Min
Bolonhesa de lentilhas
35min
Hambúrgueres de sardinha
45min
Creme de chuchu e feijão-verde e lasanha de abóbora e cogumelos
1 Std. 30 Min
Caril de couve-flor
35min
Strogonoff de cogumelos com batata-doce
40 Min
Croquetes de pescada sem batata
40 Min
Almôndegas de frango e ervas
35min
Hambúrgueres de atum com salada fresca de batata-doce
40 Min
Hambúrgueres de grão e batata-doce com molho de manga
30 Min