Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g raisins
- 50 g blanched almonds
- 1 tsp chilli powder (opcjonalnie)
- 2 garlic cloves
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 500 g boneless lamb leg, cubed (3 cm)
- 15 g unsalted butter, soft
- 1 tsp nigella seeds
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp hot paprika
- ½ tsp ground black pepper
- 1 pinch asafoetida
- 50 g stale bread, torn in pieces
- 2 tsp garam masala
- 2 tsp fine sea salt
- 1 medium egg
- 2 Tbsp plain flour
- 3 Tbsp vegetable oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1611 kJ / 385 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Beef Madras
1 godz. 30 min
Beef With Lemon Grass (Kuruma Iraichchi) And Coconut Roti
1h 40 min
Prawn and Fish Ball Soup with Ramen Noodles
35 min
Chicken Tikka Masala
45 Min
Korean Fried Chicken
3h 10 min
Porchetta with Orange, Fennel, Chilli and Sage - Porchetta agrumata con finocchio, peperoncino e salvia
10h 55min
Beef Kebabs with Monkey Gland Sauce
2 Std.
Pork Vindaloo
4h
Sheek Kebab
1h 10 min
Peshwari Naans
2 Std.
Chicken Tikka
4 Std. 10 Min
Onion Bhaji
45 Min