Urządzenia i Akcesoria
Lamb Kebobs
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
6 portions
Składniki
-
raisins80 g
-
blanched almonds50 g
-
chilli powder (opcjonalnie)1 tsp
-
garlic cloves2
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)10 g
-
boneless lamb leg cubed (3 cm)500 g
-
unsalted butter soft15 g
-
nigella seeds1 tsp
-
ground coriander1 tsp
-
hot paprika1 tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
asafoetida1 pinch
-
stale bread torn in pieces50 g
-
garam masala2 tsp
-
fine sea salt2 tsp
-
medium egg1
-
plain flour2 Tbsp
-
vegetable oil3 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
20 g
Kalorie
1611 kJ /
385 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Naan Bread with Onion and Cumin
1 godz. 30 min
Sheek Kebab
1 godz. 10 min
Tamarind and Chilli Barbecued Lamb Chops
55 min
Sunday Morning Breakfast Bake
1 godz. 15 min
Lamb Fillets with Pink Peppercorn Sauce
30 min
Mexican Spare Ribs
50 min
Grilled Pork Skewers with Turmeric
7 godz. 10 min
Beef With Lemon Grass (Kuruma Iraichchi) And Coconut Roti
1 godz. 40 min
Cherry and Hazelnut Muesli Bars
1 godz.
Kofta Curry
1 godz. 10 min
Peshwari Naans
2 godz.
Chicken Tikka
4 godz. 10 min