Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zwiebel, halbiert
- 1 Apfel, geviertelt (opcjonalnie)
-
20
g Bratbutter
lub 20 g Rapsöl - 600 g Sauerkraut, konserviert, abgetropft
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
-
1
geh. TL Gemüse-Bouillon Paste
lub 1 Gemüsebouillonwürfel - 5 Wacholderbeeren
- 750 g Rippli, ausgelöst, in Scheiben (1 cm)
- 1000 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 1000 g Kartoffeln, festkochend, in Stücken (3 cm)
- 180 g Milch
- 50 g Butter
- ¼ TL Muskatnuss, gemahlen nach Belieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1781 kJ / 426 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kabeljau mit Rahmkartoffeln und Blattspinat
45 Min
Gemüsesuppe
25 Min
Gemüseeintopf mit Kartoffeln und Würstchen
50 Min
Linsensuppe
8h 45min
Lasagne
2h
Pizza mit Schinken und Pilzen
1h 45min
Hackbraten mit Pilzen
1sa 30 dk
Trutenröllchen mit Speck an Champignonsauce
50 Min
Schweinsfilet im Speckmantel mit Grillbutter
1h 45min
Rindfleischsuppe mit Markklösschen
2h
Lachs auf Rahmkabis mit Petersilienkartoffeln
1 Std. 10 Min
Überbackener Blumenkohl mit Ofenkartoffeln und Senfsauce
1óra 50p