Espagueti a la vóngole

Espagueti a la vóngole

4.7 149 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 raciones

Składniki

  • 750 g de almejas frescas
  • 2 litros de agua
  • 2 cucharadas de sal gorda
  • 4 dientes de ajo
  • 10 - 12 ramitas perejil fresco (hojas y parte del tallo) y un poco más para servir
  • 50 g de aceite de oliva
  • 800 g de tomate troceado en conserva
  • 2 cucharaditas de sal
  • 1 cucharadita de azúcar
  • 1 pimienta de Cayena seca entera
  • 400 g de espaguetis

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 15.6 g
Kalorie 1521 kJ / 364 kcal
Tłuszcz 10.2 g
Błonnik 4.7 g
Węglowodany 52.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...