Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g de almejas frescas
- 2 litros de agua
- 2 cucharadas de sal gorda
- 4 dientes de ajo
- 10 - 12 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo) y un poco más para servir
- 50 g de aceite de oliva
- 800 g de tomate troceado en conserva
- 2 cucharaditas de sal
- 1 cucharadita de azúcar
- 1 pimienta de Cayena seca entera
- 400 g de espaguetis
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1521 kJ / 364 kcal
- Białko
- 15.6 g
- Węglowodany
- 52.6 g
- Tłuszcz
- 10.2 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Espaguetis negros con gambas agridulces
30min
Espaguetis con almejas, setas y alcachofas
50min
Farfalle con chirlas y tomates cherry
50min
Caldero de mariscos con emulsión de albahaca
1h 30min
Pappardelle con bogavante
1h
Rape y gambones con patatas al ajillo
45min
Tallarines con berberechos en salsa de vino rosado
1h
Espaguetis con mejillones y chirlas
1h
Fideuá de marisco del senyoret
1 Std. 10 Min
Penne alla puttanesca
20min
Arroz con sepia y cigalas
1h
Paella de marisco
50min