黃豆蒸肉餅
TM5 TM6

黃豆蒸肉餅

4.0 (1 ocena)

Składniki

  • 10 克 薑
  • 10 克 蒜頭
  • 10 克 青蔥 ,切段(約1公分)
  • 300 克 豬絞肉
  • 50 克 乾燥黃豆 ,預先浸泡4小時,瀝乾(詳見要訣)
  • 15 克 米酒
  • 780 克 水
  • 10 克 糖
  • 20 克 醬油
  • ¼ 茶匙 白胡椒粉

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
686.8 kJ / 164.3 kcal
Białko
20.4 g
Węglowodany
9.4 g
Tłuszcz
5 g
Błonnik
2.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy