Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 克 薑
- 10 克 蒜頭
- 10 克 青蔥 ,切段(約1公分)
- 300 克 豬絞肉
- 50 克 乾燥黃豆 ,預先浸泡4小時,瀝乾(詳見要訣)
- 15 克 米酒
- 780 克 水
- 10 克 糖
- 20 克 醬油
- ¼ 茶匙 白胡椒粉
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 686.8 kJ / 164.3 kcal
- Białko
- 20.4 g
- Węglowodany
- 9.4 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 2.2 g