Urządzenia i Akcesoria
Torta della nonna
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 4 godz.
12 pezzi
Składniki
-
30 g di zucchero
Crema
-
350 g di zucchero
-
1000 g di latte
-
8 tuorli d'uovo
-
1 pizzico di sale
-
150 g di farina
Impasto
-
300 g di farina
-
120 g di burro freddo, a pezzi (3 cm)
-
2 uova
-
1 pizzico di sale
-
1 cucchiaino di lievito in polvere
Finitura
-
50 g di pinoli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porzione
Białko
11 g
Kalorie
1965 kJ /
469 kcal
Tłuszcz
19 g
Węglowodany
63 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Purè di patate
50 min
Purè di patate
45 min
Impasto per pizza
1 godz.
Pasta frolla
1 godz. 50 min
Zucchero a velo
5 min
Impasto per pizza
1 godz.
Besciamella
15 min
Torta di mele
1 godz. 30 min
Pan di Spagna
1 godz. 50 min
Cantucci
1 godz. 50 min
Tortino di cioccolato con cuore morbido
2 godz.
Crema pasticcera
15 min