Urządzenia i Akcesoria
Rotolo al limone
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
20 fette
Składniki
Impasto
-
6 albumi d'uovo
-
1 pizzico di sale
-
140 g di zucchero a velo + q.b. per spolverizzare
-
6 tuorli d'uovo
-
80 g di farina
Crema
-
1 limone scorza e succo
-
50 g di zucchero a velo
-
2 fogli di gelatina ammollati
-
200 g di panna intera, fredda
-
zucchero a velo per spolverizzare
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 fetta
Białko
2.9 g
Kalorie
488 kJ /
117 kcal
Tłuszcz
5.3 g
Błonnik
0.2 g
Węglowodany
13.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Delizie da forno
65 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Torta soffice al cioccolato
1 godz. 30 min
Dolcetti al cocco e cioccolato
20 min
Muffin al cioccolato
45 min
Glassa al cioccolato
20 min
Crema pasticcera
15 min
Panna cotta
6 godz. 15 min
Pan di Spagna
1 godz. 50 min
Pasta Choux
2 godz.
Crostata di mele
1 godz. 15 min
Cantucci
1 godz. 50 min
Crema Thermomix®
45 min
Pan di Spagna
1 godz. 50 min