Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 6 albumi d'uovo
- 1 pizzico di sale
- 140 g di zucchero a velo + q.b. per spolverizzare
- 6 tuorli d'uovo
- 80 g di farina
Crema
- 50 g di zucchero a velo + q.b. per spolverizzare
- 1 limone, scorza e succo
- 2 fogli di gelatina, ammollati
- 200 g di panna
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 488 kJ / 117 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 13.9 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta Choux
2 Std.
Base per pizza
49u. 30min
Crostata di marmellata
1 Std. 10 Min
Muffin di castagne al cioccolato
1 Std. 15 Min
Danubio dolce
3h 25min
Cake al limone
1h 5 min
Pasta Choux
2 Std.
Torta della nonna
4 Std.
Delizie di mela e meringa
2 Std.
Burro
40 Min
Mississippi Cake chiara
1 Std. 15 Min
Panini del 1° Agosto
1 Std. 10 Min