Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di olive nere snocciolate
- 100 g di latte tiepido
-
2
cucchiaini di zucchero
lub 1 cucchiaino di sciroppo di malto d'orzo -
½
cubetto lievito di birra fresco (12-13 g)
lub ½ bustina di lievito di birra disidratato (12-13 g) - 200 g di acqua
- 500 g farina + q.b.
-
20
g di olio di oliva
lub 20 g di strutto - 15 g di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1627 kJ / 389 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 66.2 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 2.9 g
Alternatywne przepisy
Pane di spelta (con pezzo scottato)
11 godz.
Pane rustico
2hod.
Pane all'aglio e alle erbe aromatiche
3 Std. 30 Min
Pane tipo ciabatta
1h 45min
Pane al latte
2h 20min
Pane paesano
3 Std.
Pizza alle verdure
2 Std. 5 Min
Focaccia al rosmarino
2 Std. 30 Min
Pane alle olive
2h 20min
Pane tipo ciabatta
1h 45min
Focaccia croccante
2 Std. 10 Min
Pane ticinese
1h 50min