Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza
- 130 g di zucchero
- 230 g di burro, a temperatura ambiente, a pezzi
- 300 g di farina bianca + q.b. per il piano di lavoro
- 3 tuorli d'uovo
- 1 - 2 cucchiai di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1285 kJ / 307 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 32.9 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata di mele
1 Std. 15 Min
Focaccia al rosmarino
2 Std. 30 Min
Preimpasto per pane
24h 30min
Profiteroles
2 godz. 15 min
Chutney di mango
1 godz.
Baguette
4h
Meringhe dell'Emmental
2 godz. 15 min
Meitschibei (Dolce alle nocciole)
1 Std. 30 Min
Bastoncini alle nocciole
1 godz. 50 min
Biscotti al vin brûlé
2h 40min
Crema catalana
40 min
Panini del 1° Agosto
1 godz. 10 min