Piadina romagnola

Piadina romagnola

4.9 15 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
6 porzioni

Składniki

Impasto
  • 250 g di latte
  • 100 g di strutto
  • 500 g farina
  • 2 cucchiaini lievito istantaneo per torte salate (non vanigliato)
  • 10 g di sale (2 cucchiaini rasi)
Farcia
  • 250 g di formaggio Squacquerone
  • 100 g di rucola
  • 1 pizzico di sale
  • 150 g di prosciutto crudo di Parma a fette

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 24.5 g
Kalorie 2711 kJ / 648 kcal
Tłuszcz 33.2 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 67 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...